The Providore

Posted on

The Providore located its flagship and retail store in a park at the heart of Singapore’s financial centre, a favourite spot for the city’s professionals who work in the surrounding buildings to relax and unwind. The design of the dining area is based on transparency, with full glass panels allowing a full view of the park and the bustle of activity outside, while the rest of the building is cladded with a living façade of plant life that integrates it into its surroundings.

The botanical composition includes a variety of green leafy textures that softens the rigidity of the architectural volume without overpowering the building.  Keeping in mind the practical aspects of maintenance, the plants chosen includes easily procurable plants that have the best ability to survive in an environment constantly shaded by the surrounding tall buildings.

This makes a great place for a drink and light bites for the downtown crowd, with both indoor and outdoor seating available amidst the greenery.